Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 augusti, 2021 - 06:03Uppdaterad: måndag, 9 augusti, 2021 - 06:39
  • M/S Rosella. Foto Malin Henriksson

Ålands försörjningsberedskap hotad

Den åländska försörjningsberedskapen hotas i och med de minskade antalet avgångar mellan Åland och Sverige.

Landskapsregeringen har skrivit ett utlåtande till Transport- och kommunikationsverket Traficom där de påtalar att förändringarna i turlistorna för trafiken mellan Åland och Sverige ”riskerar att kraftigt försämra läget”.

-Det är en stor sak för det åländska samhället att vi har möjlighet till tidiga avgångar från Åland och sena returer från Sverige, säger Niklas Karlman, biträdande avdelningschef på infrastukturavdelningen.

Han vill inte peka ut något rederi, men samtidigt står det klart att det är förändringar i Viking Lines m/s Rosellas turlista som innebär att försörjningsberedskapen på Åland försämras. En ändring i Rosellas turlista skedde i förra veckan och från och med nästa kör Rosella bara en morgontur från Åland per vecka. Representanter från rederiet har i media förklarat att man gjort detta på grund av olönsamhet.

Niklas Karlman säger att landskapsregeringen för en dialog med Traficom, som är stödmyndigheten i detta fall, och med rederierna för att få till en lösning så fort som möjligt.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »