Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 juni, 2014 - 08:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:01

Åland måste synas mer i statistiken

Nu måste Statistikcentralen i Finland behandla uppgifter om Åland på rätt sätt och inte integrera Åland i den finländska statistiken. Lantrådet Camilla Gunell kräver i ett brev till finansministeriet i Helsingfors att man håller vad man lovat och tillsätter en särskild arbetsgrupp för att rätta till felet.

   Ålands särskilda status kommer inte fram i den officiella statistiken, inte heller internationellt. Ett exempel är den nyligen utkomna Statistisk årsbok för Sverige, där Åland saknas, medan däremot Färöarna och Grönland behandlas som egna enheter under rubriken ”icke suveräna områden”.

   Att man i den finländska statistiken inte behandlar Åland som ett autonomt område har påpekats flera gånger, utan att det hänt något. Nu vill lantrådet snarast ha en ändring.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »