Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 december, 2021 - 14:25Uppdaterad: måndag, 20 december, 2021 - 17:11
  • LR vill ta bort begränsningar hos restauranger. Arkivbild.

Åland igen i utgångsnivå

I dag har den så kallade samarbetsgruppen för åtgärder mot covid-19 konstaterat att Åland åter är i utgångsnivån.

Detta eftersom incidensen gradvis minskat och det inte längre är hård belastning på intensivvården eller medicinavdelningen. Åland hade sammanlagt 21 covid-19 fall under veckorna 49-50, vilket gav en 14-dagarsincidens på 70. 17 av fallen hänger samman med tidigare kända smittkedjor eller har smittats utanför Åland.

Ingen smittspridning har bekräftats inom förplägnadsrörelser. Ingen vårdas nu på sjukhus på grund av covid-19. Enligt landskapsregeringens handlingsplan ska inte förplägnadsrörelsernas öppettider och serveringstider för alkoholdrycker begränsas i utgångsnivån och i ett utlåtande till social- och hälsovårdsministeriet skriver man nu att statsrådet ska följa landskapsregeringens bedömning. Om statsrådet trots detta utlåtande bedömer att det är nödvändigt att förkorta öppettiderna och tiderna för servering av alkoholdrycker förutsätter landskapsregeringen att det här motiveras i en detaljerad sakkunnigbedömning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »