Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 september, 2013 - 07:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Åland avstår tv-frekvenser

Åland går nu med på att överlåta tv-frekvenser till Åboland, där det finns brist på frekvenser. Det här beskedet ger landskapsregeringen till kommunikationsministeriet efter diskussioner om frekvenser för tv, radio och mobiltelefoni. Fem kanalknippen är reserverade för Åland för tv, men bara två används i dag. Behov av fler kanalknippen blir det inte förrän det skall börja sändas HD-TV, alltså högupplöst tv, över Ålandssändaren i Smedsböle. Någon tidsplan för det finns inte. Det finns nu också möjlighet att förstärka de radiofrekvenser som används på Åland och landskapsregeringen ska i höst ta en diskussion med de åländska radiobolagen om en omstrukturering av sändningarna. När det gäller frekvenser för mobiltelefoni föreslår landskapet att frekvenser lediganslås också på Åland i samband med frekvensauktioner i riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »