Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 juni, 2021 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 3 juni, 2021 - 16:07
  • Landskapsåklagare Henrik Lindeman. Arkivfoto: Malin Henriksson

Åklagaren om morddomen: "Jag är nöjd"

-Tingsrättens dom är omfattande och detaljerat motiverad och har kommit till samma slutsatser som både polis och åklagare. Som åklagare är jag nöjd, säger Henrik Lindeman angående domen i rättegången där två kvinnor i går dömdes för mord i det så kallade Eckerömordet.

Det är ovanligt att, som i väninnans fall, bli dömd för mord och få ett tidsbestämt straff, i det här fallet elva år.

-Tingsrätten ansåg helt enkelt att hon hjälpt utredningen så mycket och därför lindras livstidsstraffet, säger Henrik Lindeman.

Väninnans ombud Riikka Nyström säger att de inte ännu bestämt om de ska anmäla missnöje med domen.

-Jag träffar min klient i dag och vi ska gå igenom domen och bestämmer sedan hur vi gör, säger Riikka Nyström.

Tingsdomare Pia Jacobsson vill inte ytterligare kommentera domen.

Ålands radio har inte nått ex-fruns ombud, Markus Hamro-Drotz för en kommentar men han säger till Nya Åland att rättegången bör tas om då han anser att domaren Pia Jacobsson var jävig då hon var involverad i en vårdnadstvist mellan parterna. Han säger också att de besvärar sig mot tingsrättens beslut.

Målsägandenas biträde Trond Hornseth säger att mycket talar för att de inte kommer att anmäla missnöje med domen i och med att åtalet och samtliga ersättningsyrkanden har bifallits.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »