Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 september, 2018 - 06:47

ÅHS-personal ska bevisa läkemedelskunskaper

ÅHS har tagit fram en praxis för hur anställda ska kunna bevisa sin kunskap i läkemedelshantering.

 Man har köpt in ett webbaserat verktyg där arbetstagaren kan förnya och påvisa sin kunskap, och på senaste styrelsemötet beslöt man att all personal som deltar i läkemedelshanteringen ska ha ett läkemedelstillstånd som är i kraft. Ett sådant tillstånd utfärdas för fem år i taget och sedan måste det förnyas.
På senaste styrelsemötet diskuterade man också att en samvårdsavgift borde införas för mammor som är inskrivna på bb och barn som vårdas på barnavdelningen. I dag debiteras både mamman och barnet en dygnsavgift för vården och nu föreslår styrelsen för landskapsregeringen att en samvårdsavgift införs i stället.

Styrelsen tog också del av en skrivelse från en anställd som är kritisk till att föredragningslistan och beslutsförslagen inför ÅHS-styrelsens möte inte offentliggjorts inför mötet. Styrelsen antecknade skrivelsen till kännedom och beslöt att ledningen ska bereda ärendet vidare inför nästa möte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »