Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 augusti, 2013 - 08:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

ÅHS och Saltvik förlikas om läkare

ÅHS och Saltvik förlikas i en långdragen tvist om ersättning för läkartjänsten vid Sunnanberg vårdhem. Tidigare köpte kommunen tjänsten privat, men efter att den nya landskapslagen om hälso- och sjukvård trädde i kraft i fjol ska tjänsten skötas av ÅHS. Eftersom det dröjde innan ÅHS gav besked om hur tjänsten skulle skötas fortsatte kommunen att anlita privatläkare och skickade räkningen till ÅHS som i februari i år meddelade att man betalar 4.966 euro. Det var nästan 3.000 euro mindre än den faktura som Saltvik skickat vilket ledde till att kommunen besvärade sig till Ålands förvaltningsdomstol. I juni meddelade ÅHS att man vill ha en förlikning i ärendet och att man betalar resterande summa plus ränta till kommunen som nu återtagit ärendet från domstolen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »