Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 juli, 2012 - 15:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

ÅHS-anställd misstänkt<br>för läkemedelsstöld

En manlig anställd vid ÅHS misstänks för stöld efter att stora mängder narkotikaklassade mediciner försvunnit från läkemedelscentralen på Centralsjukhuset i Mariehamn. Stölderna upptäcktes i början av juli och utreds nu av polisen som grovt narkotikabrott och grov stöld. Även tillsynsverket för social- och hälsovården, Valvira, har informerats. Den anställde, som nu är avstängd från sin tjänst, tros ha kunnat stjäla läkemedlen eftersom han har haft behörighet att hantera medicinerna. Enligt ÅHS har rutinerna nu skärpts och det finns inga uppgifter på att en tredje part ska ha kommit till skada till följd av stölderna. Mannen har erkänt att han under en längre tid stulit mediciner från sin arbetsplats och häktades för två veckor sedan av Ålands tingsrätt, men har nu släppts. Mannen är, förutom stölderna, också misstänkt för brott mot tjänsteplikten och straffbart bruk av narkotika.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »