Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 oktober, 2010 - 15:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ahlsells överklagar näringsrättsavslag

Landskapsregeringens avslag att ge permanent näringsrätt till elgrossistbolaget Ahlsell, är diskriminerande och strider mot EU-rätten. Det anser bolaget som besvärat sig till Högsta förvaltningsdomstolen i Helsingfors. Ahlsell har sökt näringsrätt för att kunna slå samman sitt åländska bolag med det finska bolaget. Det åländska bolaget har näringsrätt, men landskapsregeringen vill inte ge moderbolaget det, så länge som kravet på att två tredjedelar av styrelsens medlemmar är ålänningar, inte uppfylls. Bolaget hänvisar till att konkurrenten Onninen har fått permanent näringsrätt.Landskapsregeringen skriver i sitt utlåtande till HFD att man har rätt att ändra sina principer om näringsrätt, och att Åland har godkända undantag från unionsrätten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »