• Polisen ryckte ut när en stugbygäst blev aggressiv. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: onsdag, 18 juli, 2018 - 06:48

Aggressiv person hotade stuggäster

En berusad person blev så aggressiv och hotfull i natt att de som delade boende med personen i en stugby på landsbygden flydde från stugan och ringde polisen.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att det var en familj och ett flertal andra personer som var rädda och när polisen påträffade den hotfulle personen grep man denne för skydd mot brott och störande beteende.

Under natten anmäldes också att en person försökte ta sig in i en lägenhet, vilket innebar ett brott mot ett aktivt besöksförbud. När polisen kom till platsen hade personen försvunnit men en brottsanmälan upprättades.

Polisen berättar också att man gripit en redlöst berusad person under natten och att man hjälpt till med att leta rätt på en person som avvikit från ett institutionsboende. En frihetsberövad person orsakade skada i en cell i polishuset och flyttades därför till en övervakad cell, samtidigt upprättades en anmälan om skadegörelse.

Fler Nyheter

Allt fler turister campar

De totala övernattningarna på Åland minskade något, men allt fler av de turister som kommer hit väljer att campa. Det framgår av statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

Misshandel på kryssning

Igår kallades polisen till ett av kryssningsfartygen då en person uppgett att hen blivit misshandlad av sin partner.

Positivt att ungdomar är med på bildningnämndens möten

Cajsa Kronström, Noel Rönnberg och Kjell Nilsson
I ett drygt år nu har en elev från Övernäs och en från Strandnäs skolor varit med på möten i Mariehamns bildningsnämnd. Och under den första tiden är omdömena positiva.

Ingen snabbtur för Björköbor på valdagen

Kumlinge kommun får inte ekonomiskt understöd från landskapet för taxibåt mellan Björkö och Kumlinge på riksdagsvaldagen den 14 april.

Kultmack blir museum

Edos mack ska få nytt liv.

”Yrkesfiskare är en hotad art”

Camilla Gunell och Roger Nordlund om utmaningarna:
Tillgång till lokalproducerad fisk och behov av stödåtgärder för yrkesfiskare på Åland diskuterades när vicelantrådet Camilla Gunell (S) presenterade lagförlaget för fiskereglering i lagtinget idag.

Sakkunnigutlåtande krävs om utsläpp från Fifax

Skogsägaren Ture Sandholm intervjuas av Peter Grönholm:
Nu kräver polisen att landskapet ger ett sakkunnigutlåtande om utsläppen från Fifax.

Kommunsammanslagning stöds av Geta

Geta kommunstyrelse är positiva till en kommunreform. Det framgår av protokollet från sammanträdet i går.

Fokus på pojkars psykiska hälsa

I april arrangerar Kvinnofridslinjen, landskapsregeringens samarbetspartner, en kurs som ska motverka sexualiserat våld, könsnormer och trakasserier.