Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 mars, 2017 - 13:48Uppdaterad: fredag, 3 mars, 2017 - 14:02
  • Ålands framtids Axel Jonsson, som här talar på självstyrelsedagen, tycker det nu är dags att förhandla om självständighet.

Åf vill förhandla om självständighet

En enad front mot riket visar kommentarerna från åländska politiker med anledning av riksregeringens ensidiga förslag att sänka den så kallade klumpsumman i samband med förändringar i beskattningen när hälso- och sjukvårdsreformen genomförs.

 Men medan det största oppositionspartiet centerns ordförande, Jörgen Pettersson, nöjer sig med att kalla förslaget det grövsta slaget mot självstyrelsen i modern tid ser Ålands framtids Axel Jonsson det som en anledning till att börja förhandla om självständighet.

-Lagtinget bör omedelbart ge regeringen i uppdrag att åka till Helsingfors och inleda förhandlingar om en självstsändighetsprocess och notifiera det internationella samfundet om saken, skriver Axel Jonsson i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »