Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 september, 2019 - 15:35Uppdaterad: torsdag, 19 september, 2019 - 17:11
  • Bild från presskonferensen där valförbundet offentliggjordes. Foto: Felix Quarnström

ÅF, OBS och C bildar valförbund

Inför höstens stadsfullmäktigeval bildar Centern, Obunden Samling och Ålands Framtid ett valförbund med sammanlagt 38 kandidater.

Partierna säger att det är ett naturligt drag att göra gemensam sak av sina hjärtefrågor, då man redan tidigare haft ett bra samarbete, och att man genom förbundet hoppas effektivisera arbetet i Stadsfullmäktige.
- Det här har inte gjorts i så här stor skala förut. Vi blir väldigt stora och vill bli en positiv och konstruktiv kraft som kan föra Mariehamn framåt och jobba för utveckling, säger Roger Nordlund (C).
Partierna, som idag har 6 mandat sammanlagt, hoppas att man genom att slå ihop sig till ett borgerligt alternativ kan vinna ytterligare några mandat.
- Jag tror att Mariehamnarna är trötta på det som inte har skett under den senaste mandatperioden och att det kan vara till vår fördel, säger Pelle Hägglund (ÅF).

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »