Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 februari, 2012 - 10:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

ÅAB stänger sju kontor<br>Sex sägs upp & 34 går frivilligt

Sex personer sägs upp från Ålandsbanken, 34 anställda har valt frivilliga avgångspaket och 15 har erbjudits andra tjänster inom banken. Det är en del av resultatet av de samarbetsförhandlingar som förts sedan banken i december meddelade att man vill minska antalet anställda med cirka 50 personer. -Vi har lyckats uppnå resultatet genom naturliga avgångar och frivilliga lösningar till 90 procent. De sex som sägs upp har inte ansökt om avgångspaket, säger vd Peter Wiklöf. Ett annat resultat av förhandlingarna är att sju av Ålandsbankens lokalkontor stängs den sista mars. Det gäller kontoren i Kvarnbo, Kroklund, Geta, Vårdö, Kökar, Sottunga samt Västernäs i Mariehamn. -Mycket av det som gjorts på kontoren har minskat drastiskt, säger Peter Wiklöf som planerar bjuda in bankens kunder till diskussioner om alternativ som till exempel ambulerande rådgivning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »