Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 juli, 2014 - 07:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:00

2000 flaskor vraköl till försäljning

Nu har de första pengarna från vrakölen kommit till landskapsregeringen, drygt 2300 euro, men det är osäkert om landskapet får tillbaka lika mycket som de satsat. Kulturminister Johan Ehn berättar vad de betalade för analysen av de flaskor som togs upp från vraket 2010.

– Det låg på ungeför 50 000 euro, säger Johan Ehn.

Han poängterar att analysen inte gjordes specifikt för bryggeri Stallhagen även om de samarbetat sedan förra året. Det finns nu 2000 flaskor vraköl till försäljning och 2,5 procent av priset på varje flaska går tillbaka till landskapet och kommer att användas till marinarkeologisk forskning.

Johan Ehn kan inte säga säkert om insatsen kommer att komma tillbaka men framhåller att det här också är en satsning som värnar Ålands kulturhistoria. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »