Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 september, 2010 - 16:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

1500 jobb hotade<br>om inget investeringsstöd kommer

1.500 jobb inom livsmedelsnäringen är hotade om inte jordbruket får investeringsstöd. Det menade centerns Roger Slotte när lagtinget i dag fortsatte att debattera förslaget till andra tilläggsbudget. Flera talare fortsatte att kritisera frånvaron av nya stödpengar i budgeten, men Roger Slotte förutsatte att det kommer tillräckligt med pengar i nästa års ordinarie budget och att de då riktas till mjölkproduktionen.- Vi hade 900 mjölkgårdar för 40 år sedan. Sedan dess har antalet halverats varje årtionde och är nu lite på 50, sa Roger Slotte.Han fick stöd från socialdemokraternas Camilla Gunell som också ville rikta stödet till mjölkgårdarna för att skapa stora enheter som inte är beroende av avbytare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »