Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 april, 2021 - 14:09Uppdaterad: onsdag, 14 april, 2021 - 15:30

14 får gå från Åland Post när samarbetsförhandlingar avslutas

Åland Post har avslutat de samarbetsförhandlingar som bolaget kallade till i februari, och meddelar nu att resultatet blivit att 14 medarbetare sagts upp i dag, onsdag.
 

Omorganisationen berör främst området Pack och Distribution, men även Logistik och staber.

I pressmeddelandet skriver Åland Post att den främsta orsaken till samarbetsförhandlingarna är att EU-lagstiftningen från och med den första juli i år kräver att även lågvärdesförsändelser ska beskattas inom EU.
Merparten av de e-handelskunder som köpt lager-, packnings och distributionstjänster på Åland säljer just lågvärdesförsändelser, och om den handeln minskar, minskar också behovet av Åland Posts tjänster.
Vidare har pandemin medfört en allmänt minskad aktivitet hos Åland Posts lagerkunder.

– Vi har under många år bedrivit en lönsam och välfungerande verksamhet på Åland som varit mycket uppskattad av våra kunder. Det är väldigt tungt att våra duktiga och lojala medarbetare förlorar jobbet på grund av beslut som tas på EU-nivå, säger vd Henrik Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »