Publicerad: söndag, 18 februari, 2018 - 21:09
  • IFK fick jaga mycket hemåt i början av matchen. Foto: Owe Sjöblom

Början fällde IFK

Dom första 25 minuterna fällde IFK Mariehamn i gruppfinalen mot FC Inter i finska cupen, då var ställningen 3-0 till Åbo-laget och matchen var förlorad.

Det blev 2-4 till slut, men IFK:s svaga försvarsspel i inledningen av matchen gjorde att dom aldrig orkade ikapp. Bristen i försvarsspelet gjorde sen i sin tur att anfallsspelet blev lidande och IFK hade svårt att komma till chanser. Men när dom väl kom till chanser så var dom effektiva. Den första möjligheten dök upp efter en dryg halvtimme och då tog Simon Silverholt vara på chansen och reducerade till 1-3.

Men när Tero Mäntylä nickade in 4-1 efter en hörna i den 67:e minuten var det definitivt kört. Det hjälpte inte att Julio Cesar Fernandes reducerade tre minuter senare, IFK kom inte närmare.

Kvällens resultat inför 421 personer innebar att Inter passerade IFK i tabellen och tog över serieledningen. Båda har sju poäng, men Inter har bättre målskillnad och dessutom en match mindre spelad. IFK:s sista match i gruppspelen är den 2 mars mot Ekenäs IF borta och då krävs antagligen seger för att dom ska sluta minst tvåa och gå direkt vidare till utslagsmatcherna.