Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 augusti, 2017 - 15:24Uppdaterad: onsdag, 23 augusti, 2017 - 15:48
  • Måns Sjölund får respit till den 1 december att ordna ligghall för nötkreatur. Foto: Ulf Weman

Höga viten hjälpte inte i Kumlinge

Det blir inga nya viten för de jordbrukare i Kumlinge som inte byggt ligghall till sina nötkreatur trots tidigare höga viten och domar i hovrätten. Inte heller lämnar Ålands miljö och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, in någon polisanmälan i det här skedet, utan ger ytterligare en respit till den 1 december att ordna ligghallar.

Det var för ett och ett halvt år sedan som hovrätten avgjorde den fleråriga frågan om ligghall och tät gödselplatta för nötkreaturen vid de två gårdarna. De ursprungliga vitena halverades i förhållande till tingsrättens dom till 21.000 för den ena djurhållaren, Måns Sjölund, och 18.500 till ett 60-åriga par. De dömdes till djurskyddsbrott, men fick inget straff, eftersom de utdömda vitena ansågs som tillräcklig bestraffning. Men trots domarna har ingenting hänt i djurhållningen. I måndags tog ÅMHM på nytt ställning till de två fallen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »