Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 31 maj, 2024 - 05:42Uppdaterad: fredag, 31 maj, 2024 - 05:42

Gränsbevakningen övertar olje- och kemikalieskyddsansvaret i de yttre havsområdena

På lördag den första juni tar gränsbevakningen över ansvaret för olje- och kemikalieskydd i de yttre havsområdena kring Åland.  

Landskapsregeringen ansvarar fortsättningsvis för skyddet i de inre havsområdena och det är Ålands Räddningsmyndighet som sköter det i praktiken, vilket man också gjort för de yttre havsområdena. Räddningschef Lennart Johansson välkomnar förändringen. 

– De har utrustningen och manskap som kan det här. Om mot förmodan ett utsläpp kommer in mot öar och skär har vi en mindre arbetsam uppgift att utföra, säger han.  

Niklas Karlman, vid landskapets infrastrukturavdelning, ser det också som en klar förbättring, exempelvis då gränsbevakningen sköter denna uppgift i resten av landet.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »