Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 augusti, 2023 - 06:05

Arbetsgrupp klar med del ett i självstyrelserevision - bara fyra månader återstår för totalrevisionen

Den arbetsgrupp som jobbat med självstyrelselagsrevisionen är i princip klar med den första delen av uppdraget som berör smittskydd. Men för del två i arbetet, att titta på den mer omfattande revisionen, återstår nu bara fyra månader av arbetsgruppens tid. 

– De frågorna är så stora så att behandla dem djupt på fyra månader är ganska utopistiskt, säger arbetsgruppens ordförande Gustav Bygglin

Gruppen gavs begränsad tid då man visste att en ny riksregering skulle tillträda. Exakt vad man kommer att kunna leverera på fyra månader kan Bygglin inte svara på i nuläget. 
– Det är klart att vi strävar efter att leverera något som ministrarna både i landskapet och riket kan ta ställning till; hur man kan gå vidare i de här frågorna, säger han. 

Nu ska arbetets första del gå till översättning. När betänkandet finns klart också på finska går det ut på remiss och sedan vidare till behandling, troligtvis i vår.

Arbetsgruppen börjar arbeta med totalrevisionen på nästa möte den 18 september. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »