Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 maj, 2023 - 12:07Uppdaterad: fredag, 5 maj, 2023 - 12:58

Befintliga aktieägare i Stallhagen lockas nu skjuta till kapital

Det åländska bryggeriet Stallhagen var nära konkurs och nu erbjuds befintliga aktieägare möjligheten att köpa en ny aktie för 20 euro för varje befintlig aktie man har.

 Styrelseordföranden och delägaren Dennis Jansson berättar att företaget tog in en konsult när man såg att man inte skulle klara av att sköta sina amorteringar och räntekostnader.  
- Tillsammans med konsulten gjordes en beräkning som delvis kom från banken och ur det kom ett förslag till finansiärer och aktieägare som gör att vi får ner skuldbördan och låter bryggeriet leva kvar, med alla aktieägare kvar, säger Dennis Jansson. 
 
Under torsdagen höll Stallhagen en extrainsatt stämma där det beslutades om emissionsvillkoren för den extra emission som görs för att ta in nytt kapital. De omkring 25 personer som var närvarande representerade strax över 30 procent av aktierna. De antog förslaget till en emission av nya aktier. Den ordinarie bolagsstämman är i början av juni. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »