Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 april, 2023 - 15:45Uppdaterad: tisdag, 11 april, 2023 - 16:13
  • Maria Ohisalo avgår som partiordförande för De Gröna. Foto: Laura Kotila/Statsrådets kansli

Ohisalos avgång väntad enligt HI - ”Flera efterträdare Ålandsvänner”

Maria Ohisalo lämnar posten som partiordförande för De Gröna i Finland. Ett väntat beslut med tanke på valresultatet, säger Alfons Röblom, talesperson för Hållbart initiativ. 

– Det var på ett sätt väntat med tanke på resultaten i de senaste valen. Samtidigt är det viktigt att inte lägga för mycket av förklaringen på ordföranden. Vid trängre ekonomiska tider tenderar väljare att söka sig höger eller vänsterut, säger han. 

För Ålands räkning är flera av de potentiella efterträdarna bra alternativ enligt Röblom, men han vill inte spekulera i vem som kan komma att bli vald. 

– HI har bra kontakt med De Gröna och flera av deras representanter, det står inte och faller med ett ordförandebyte. Något som vi ser som glädjande är också att flera av kandidaterna är att betrakta som Ålandsvänner, säger Röblom. 

Partiet väljer ny ordförande i juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »