Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 mars, 2023 - 16:15Uppdaterad: fredag, 10 mars, 2023 - 16:15
  • Kumlingebor vill inte att m/s Odin försvinner från tvärgående linjen.

Kumlingebor namninsamlar mot ny färja men på Houtskär har man varit nöjda

På Houtskär, där flakfärjan Mergus tidigare trafikerat, har man varit nöjd med tonnaget. Som vi rapporterat tidigare tar EW Finland oy med flakfärjan Mergus över avtalet för tvärgående linjen från och med den 1 oktober.

De vann upphandlingen före m/s Odin och J&L Shipping som tidigare trafikerat på linjen. Ålandstidningen rapporterar att rockaden väckt starka reaktioner på Kumlinge där det pågår en namninsamling som ska skickas in till landskapsregeringen.
– Vi på Houtskär har varit nöjda med Mergus. Den är rymlig, har passagerarutrymmen och bra isgångsförmåga, så vi har nog varit nöjda med den, säger Houtskärbon Christer Friis.

Christer Friis har inte räknat avbrotten men speciellt känslig för fel upplever han inte att den varit. Passagerarutrymmena har också varit bra, menar han.
– Det var inget fel på salongen. Däremot är det lite svårare för rullstolsburna, det är ingen hiss till salongen, säger han.

Till Ålandstidningen säger infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) att landskapsregeringen ställt krav på utrymmen för funktionsnedsatta, men exakt hur de ska se ut kan han inte svara på innan avtalen är skrivna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »