Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 januari, 2023 - 16:33Uppdaterad: tisdag, 10 januari, 2023 - 17:01

Trygve Eriksson tillbakavisar kritik om plötslig uppsägning

Trygve Eriksson, styrelseordförande för Allwinds, håller inte alls med om den bild vd Henrik Lindqvist förmedlat kring sin uppsägning.

Att han meddelats genom ett papper på sitt skrivbord stämmer, men inte att det inte skulle förekommit någon diskussion innan.

–Den biten stämmer, men inte att det inte förekommit diskussioner före. Jag hade en diskussion med honom dagen före, på tisdagen, där vi sökte lösningar. Men det gav inget resultat och då var det en formalitet att överlämna beskedet, säger Trygve Eriksson.

Enligt Eriksson diskuterade man huruvida Lindqvist till exempel skulle kunna ha en konsultroll eller en annan ”mjukare övergång”.

–Han konstaterade själv att ska han sluta, ska han sluta helt och hållet, i ett mailsvar redan från november, säger Eriksson.

Några detaljer kring varför Henrik Lindqvist sägs upp vill Trygve Eriksson inte delge, men det är inga oegentligheter som lett till beslutet. Eriksson är nu utomlands och har endast tillgång till satelittelefon, vilket också är anledningen till varför han inte kunde överlämna uppsägningen personligen.

–Jag hade inget val, när jag kom till kontoret var han på lunch och jag behövde åka till färjan. Men jag ringde honom sedan från färjan, säger han.

Anna-Karin Salmén är nu tillsatt som tillförordnad vd.

HÄR kan du höra intervju med Henrik Lindqvist.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »