Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 oktober, 2022 - 06:15Uppdaterad: måndag, 10 oktober, 2022 - 07:44
  • LR vill se fler utredningar kring detaljplanen för Smakbyn. Arkivbild.

LR vill se fler utredningar kring Smakbyns detaljplan

Landskapsregeringen har lämnat ett utlåtande kring Sunds kommuns föreslagna ändringar för Smakbyns detaljplan som nu ställts ut.

Kulturbyrån efterfrågar en utredning ”rörande möjligheten att kraftigt reducera byggrätten för att områdets landskapsmässiga- och kulturhistoriska värden ska kunna upprätthållas och utvecklas”.

Vägnätsbyrån konstaterar bland annat att det inte ser ut att ha reserverats tillräckligt med utrymme för en cykelväg som planeras längs med den västra sidan av Sundsvägen.

Miljöbyrån menar att kommunen inte gjort en behovsbedömning kring huruvida en miljöbedömning ska göras och understryker att området är potentiellt viktigt ur naturvårdssynpunkt då det bor fladdermöss i området. Sunds kommunstyrelse behandlar utlåtandet på sitt nästa möte och ger då svar på landskapets påpekanden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »