Publicerad: lördag, 20 augusti, 2022 - 15:14

Orienterings-ÅM i Finström

30 löpare kom till start i tio klasser när ÅM i långdistansorientering avgjordes på fredagen.

I damklassen över 5,3 kilometer vann Louise Alm, LUIA, på tiden 1.06,30 och Emma Harald slutade tvåa blev Emma Harald, IFK Mariehamn, knappt 25 minuter efter.

Göran Grannas, Jomala IK, vann herrklassen över 7,4 kilometer med tiden 1.12,41. Silvermedaljören Marcus Söderström, Jomala IK, kom i mål dryga minuten senare och på tredje plats kom Göran Johansson, LUIA.

Övriga segrare blev Aron Karlsson, Julia Söderström, Aron Lindblom, Niklas Böling, Lars Janlöv och Bjarne Erlandsson. Det ordnades också motionslopp där tre löpare deltg.

Tävlingen arrangerades av IFK Mariehamn och avgjordes i skogarna kring Godby högstadieskola i Finström. Banläggare var Matti Janlöv.