Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 juni, 2022 - 05:52Uppdaterad: tisdag, 21 juni, 2022 - 05:53
  • Senaste numret av Spirkasen fokuserar på åländska kvinnor.

Ny publikation sätter åländska kvinnors liv i fokus

I ett nytt nummer av den åländska föreningstidningen Spirkasen kan den historieintresserade få inblick i åländska kvinnors livsvillkor, både från historien och från idag.

Tidningen, som ges ut av föreningen Ålandsforskarna r.f, består av drygt 60 sidor där man kan läsa om åländska kvinnors liv.

Eva Sundberg, styrelsemedlem i Ålandsforskarna och medlem i tidningens redaktionskommitté, säger att man ville ha kvinnors liv som tema eftersom en så stor del av historieskrivningen handlar om män.
- Vi ville inte bara tala om att det har varit hemskt och att kvinnor blivit hindrade från saker, utan vi ville lyfta fram hur kvinnor trots det här har lyckats göra så mycket som de gjort, säger Eva Sundberg.

Föreningen Ålandsforskarna r.f. samlar personer som är intresserad av åländsk hembygd och historia. Detta nummer av Spirkasen är det 41:a att ges ut under föreningens omkring 40-åriga historia.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »