Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 juni, 2022 - 14:14Uppdaterad: tisdag, 14 juni, 2022 - 17:25

Reservistförening hoppfulla om verksamhetstillstånd

Jonas Back, en av initiativtagarna till den åländska reservistföreningen, gläds åt Utrikesministeriets beslut och hoppas nu även på grönt ljus vidare i processen.

Som Ålands Radio berättade i morse har Utrikesministeriet gett klartecken åt den åländska reservistföreningen som i april i år ansökte om att få grundas. Patent- och registerstyrelsen gav sitt godkännande, men Statens ämbetsverk på Åland begärde utlåtanden från Utrikesministeriet och Försvarsministeriet.

- Det var väldigt roligt att få höra att Utrikesministeriet inte ser något hinder för vår förening. Försvarsministeriets utlåtande blir sannolikt färdigt den här veckan och det låter som att även de ska komma med sitt godkännande, säger Jonas Back.

Efter ministeriernas utlåtanden väntar föreningen ännu på beviljande av verksamhetstillstånd från landshövding Peter Lindbäck.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »