Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 mars, 2022 - 14:38Uppdaterad: onsdag, 30 mars, 2022 - 17:31

Ingves ny ordförande för Ålands idrott

Anders Ingves tar över som ny ordförande i Ålands idrott, han efterträder Edgar Vickström som satt på ordförandeposten i sex år.

- Den främsta orsaken till att jag tog uppdraget var att idrottens roll alltid har varit viktig men nu när samhället ska starta om efter en pandemi är idrottens roll ännu viktigare och där vill jag vara med och hjälpa till, säger Anders Ingves.

Anders Ingves ser många utmaningar som idrotten har framför sig.
- Någonting som egentligen inte har med pandemin att göra, men som accelererade under pandemin, är att allt fler slutar allt yngre inom idrott. Det är ett samhälleligt problem som vi behöver jobba med, säger han.

Anders Ingves blev vald på ett år och övriga styrelsemedlemmar är Björn Ekstrand, Fanny Eriksson, Mathias Eriksson, Kim Gylling, Kirsi Jansson, Malin Ringbom, Katarina Sundberg, Peter Wahlstedt och Erica Sjöström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »