Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 mars, 2022 - 07:50
  • ÅMHM ger djurägaren ett par veckor på sig att ordna missförhållanden. Arkivbild.

Hundägare beordras sköta om sin hund

En hundägare beordras av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, att ordna så att hundens ögon undersöks av veterinär och att anvisningar om skötsel följs.

ÅMHM har gjort inspektioner på gården och då kunde de konstatera att hunden lider av kroniska ögonproblem och att ägaren inte sökt veterinärvård sedan 2019 trots att tillståndet för hunden inte förbättrats. Hunden har hållits i en inhägnad och var mycket smutsig, det fanns både skräp och avföring i rastgården.

Djurägaren håller även fjäderfän och vid inspektioner tilläts fåglarna röra sig fritt utanför inhägnaden under den period då tamfåglar ska hållas i sådana inhägnader som ska motverka spridning av fågelinfluensa.

Ägaren ska se till att hunden får vård senast i början av april och att fjäderfän hålls inomhus eller i en inhägnad med tillräckligt skydd senast i slutet av mars.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »