Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 mars, 2022 - 11:34Uppdaterad: tisdag, 22 mars, 2022 - 13:33

”Hon hatade honom tillräckligt för att vara kapabel att mörda”

Den fjärde dagen av Åbo hovrätts behandling av Eckerömordet inleddes med ytterligare en rad vittnesmål, bland annat av en nära vän, kollega och jaktkamrat till den mördade mannen.

Han vittnade om att mannen varit på gott humör den sista gången de sågs, någon vecka före mordet, och att anledningen varit att tingsrätten dömt till hans fördel i vårdnadstvisten med ex-frun.
- Vi var alla glada över att det löst sig. Men mannen trodde inte att tvisten med ex-frun var över, sade vittnet.
Han berättade att mannen behöll de övervakningskameror han satt upp för att han fortfarande kände sig iakttagen. Vittnet berättade även att han, mannen och väninnan alla jobbat på samma krog, men var osäker på om mannen och väninnan varit där samtidigt.
- Han nämnde för mig att väninnan velat ha ett förhållande med honom och jag avrådde honom från det. Det var före hon sedan vittnade emot honom i tingsrättens behandling av vårdnadstvisten.
På en direkt fråga från åklagaren om väninnan därmed kan ha varit kapabel att mörda honom svarade vännen att han inte trodde hon kunde ha gjort det ensam.
- Inte ensam, men baserat på vad mannen berättat för mig hatade ex-frun honom tillräckligt mycket för att vara kapabel.

Ex-fruns bror vittnade även om att mannen efter vårdnadstvisten sagt att han kände sig förföljd av fyra personer, och att detta kunde ha styrkts genom videomaterial som han lämnat över till polisen.
På frågan om varför denna fjärde person inte nämnts tidigare i utredningen svarade brodern att polisen inte frågat honom om det.
- Jag lämnade över videofilmen och antog därför att de var medvetna om att han sagt det. I efterhand har det visat sig att filmen var av så dålig kvalitet att det inte har framkommit, men det visste jag inte om då jag lämnade över den, sade brodern.
Alla vittnen i målet har nu hörts, och slutpläderingarna fortsätter under eftermiddagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »