Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 mars, 2022 - 17:42Uppdaterad: tisdag, 8 mars, 2022 - 08:15
  • De veckovisa presskonferenserna ska framöver inte bara handla om coronaläget utan också om Ukrainakrisen. På bilden landshövding Peter Lindbäck.

Ukrainakrisen blir del av LR:s veckovisa presskonferenser

- Finland har förberett sig på att hjälpa de flyktingar från Ukraina som kommer, och självklart ska vi på Åland göra det samma. Vi ska göra vad vi kan för att de vuxna och barn som kommer hit ska känna sig så trygga som möjligt här. Det säger utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C) under måndagens pressinformation.

Under presstillfället meddelade ministern och förvaltningschef John Eriksson att man framöver kommer att använda tillfällena för att uppdatera både kring coronapandemin och Ukrainakrisen.
Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen hänvisade till de riktlinjer för att hantera stress och ångest kring pandemin som ÅHS har på sin hemsida.
- Vi har redan levt under en stressig situation länge, så mångas stresstålighet kan vara låg just nu. Man kan med fördel gå in och läsa de här riktlinjerna, och där finns också råd kring när man kan behöva söka någon typ av stöd för sin oro, säger Jeanette Pajunen.
För att bemöta folkets frågeställningar och oro öppnas nu en telefonlinje med numret 25 572 och mail-adressen beredskap@ambetsverket.fi dit man kan vända sig om man har frågor kring Ukrainakrisen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »