Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 mars, 2022 - 14:06Uppdaterad: onsdag, 2 mars, 2022 - 15:13
  • Lundqvist rederierna har oljetankers i Svarta havet.

Lundqvist kör olja från Kazakstan

Lundqvist rederierna har haft fartyg i Svarta havet under de senste dagarna som hämtat olja från den ryska hamnstaden Novorossiysk.

- Oljan vi kör kommer från Kazakstan, den kommer i pipeline till den ryska hamnen, säger Ben Lundqvist, vd för Lundqvist rederierna.

Alfa Finlandia är på väg ut ur Svarta havet och går mot Frankrike för att lossa oljan. Fartyget Estrella har nyligen gjort samma rutt och är nu utanför Italien.
- Vi har inte några kontrakt med ryska motparter, utan de är med stora oljebolag från USA, England och Frankrike, säger Ben Lundqvist, som också säger att rederiet för underhandlingar med motparter om att slippa åka in i Svarta havet.

- Skulle de vara beredda att avsäga sig sin rätt enligt gällande kontrakt så skulle vi lämna området omedelbart, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »