Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 mars, 2022 - 15:11Uppdaterad: tisdag, 1 mars, 2022 - 16:11
  • Jomalas volleybolldamer tar gärna en plats i division 1 nästa säsong.

Volleydamer vill stiga till division 1

Jomala IK:s volleybolldamer lämnade i går in en anmälan till Svenska volleybollförbundet om att laget kommer att ställa upp i ett eventuellt kval till division 1.

JIK ligger med i toppen av tabellen i division 2 med sex matcher kvar av serien. Vid en tabellseger i division 2 väntar ett kval för att ta sig upp till division 1.
- Vi hade en diskussion inom laget och min åsikt var att vi ska spela i division 1 nästa säsong om vi tar oss dit. Sist och slutligen var det spelarna som fick bestämma och de ville också satsa mot division 1 nästa säsong, säger tränaren Aldis Jaundzeikars.

Motståndet i division 2 ligger hyfsat nära geografiskt med lag från främst Stockholmsregionen. I division 1 blir det betydligt längre resor för Jomala IK med destinationer som Umeå och Norsjö i norra Sverige.

Klubben siktar även på att ha två damlag i seriespel under säsongen 2022/23.
- Vi kommer att anmäla ett lag till på damsidan. Vi har flera unga tjejer i klubben som behöver få spela matcher, säger Aldis Jaundzeikars som berättar att det laget skulle börja i division 3.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »