Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 mars, 2022 - 11:29Uppdaterad: tisdag, 1 mars, 2022 - 12:44

Röda korset mobiliserar för Ukraina

Många organisationer och privata initiativ jobbar nu för att hjälpa Ukraina, bland andra Röda korset är på plats och mobiliserar sina lokala organisationer för att hjälpa.

–Röda korsets främsta uppgift i det här läget är att hjälpa till med grundbehoven, att se till att det finns vatten, mat, skydd, hälsotjänster och att hitta försvunna personer. Det man ska komma ihåg är att krisen i Ukraina pågått i åtta år trots att den varit mer lågintensiv, säger Tomas Urvas, verksamhetsledare på Röda korset.

Röda Korset säger att man i nuläget helst tar emot pengar istället för till exempel kläder och andra varor eftersom det är lättare att administrera. Logistik kan vara svårt i kris och det är lättare att köpa det som behövs på plats istället för att flytta containrar med saker.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »