Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 februari, 2022 - 13:21Uppdaterad: onsdag, 9 februari, 2022 - 15:28
  • Evenemang likt Alandia Cup lyfts fram som exempel med god potential. Arkivbild.

Oenigt om ungdomars hälsa och cancerscreening i utskott

Ytterligare investeringar i kreativa näringar och idrott, behov av samordning och långsiktighet för åtgärder som berör ungdomars psykiska och fysiska hälsa, samt att cancerscreening ska basera sig på vetenskapliga belägg och vara långsiktig.

Det är de reservationer som lagtingsledamöterna Nina Fellman (S) och John Holmberg (Lib) lämnat in i samband med att lagtingets Finans – och näringsutskott gett sitt utlåtande över förslaget till första tilläggsbudget för år 2022.

Förutom att ge medel till filmatiseringen av Stormskärs Maja anser Nina Fellman och John Holmberg att det ska finnas ytterligare stöd för andra kulturella satsningar. Man vill tydligare formuleringar kring mammografin och den övriga cancerscreeningen samt anser att den planerade barn- och ungdomsmottagningen inte fyller det behovsområde som finns för en lågtröskelmottagning. Reservationerna ska behandlas av lagtinget i samband med debatten om utskottets utlåtande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »