Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 februari, 2022 - 13:16Uppdaterad: onsdag, 2 februari, 2022 - 13:20

LR satsar på ungas psykiska hälsa

Nästa vecka fattar landskapsregeringen beslut om det treåriga projekt som man budgeterat för om barn och ungas psykiska hälsa.

Det sa social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) till Ålands Radio i dag.
Projektet finns i budgeten för 2022 och ska finansieras med Paf-medel. För ändamålet ska man anställa en projektledare och tillsätta en styrgrupp som ska titta på hur man jobbar i regionerna kring Åland.

- Vi har också satt in medel i tilläggsbudgeten som diskuteras i lagtinget på fredag, för en lågsröskelmottagning för mental hälsa under 18 år, sa hon.

Om lagtinget godkänner förslaget är det upp till Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, att förverkliga mottagningen. Förutom projektet och den planerade mottagningen har landskapsregeringen även vidtagit andra åtgärder för att förbättra barn och ungas hälsa. Under fjolåret inleddes fortbildningskurser för skolhälsovårdare och arbete med positiv psykologi i skolorna. Dessutom tittar man på vilka kostnader som uppstår när en ungdom hamnar på glid jämfört med att man sätter in tidiga insatser.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »