Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 september, 2021 - 11:05Uppdaterad: tisdag, 28 september, 2021 - 12:07

Fortsätter fråga om skattegränsen

Vilka åtgärder och vilken tidsplan har landskapsregeringen för att säkerställa att problemen med gränshandeln inte försätter Åland i en ogynnsam konkurrenssituation?

Den frågan har oppositionspartierna Liberalerna och Socialdemokraterna lämnat in till lagtinget. Partierna har tidigare frågat om åtgärder för att undanröja problem med skattegränsen. I bakgrunden till sin fråga skriver partierna att svaren varit svävande och saknat förtroendeingivande momentum från landskapsregeringens sida.

-Landskapsregeringens hantering av frågan visar på senfärdighet och en total missbedömning av hela ärendets omfång och negativa konsekvenser samt en oförmåga att lyfta grundproblemen till en externpolitisk nivå för att uppnå förståelse för Ålands specifika situation, skriver partierna.
Landskapsregeringen ska utse en ledamot som ska besvara frågan i lagtinget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »