Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 augusti, 2021 - 06:10Uppdaterad: tisdag, 24 augusti, 2021 - 07:56

S frågar om vårdpersonal och tjänsteresor

Varför har landskapsregeringen valt att inte inleda ordinarie vuxenutbildning för närvårdare trots att behovet av utbildad personal inom äldreomsorgen är stort? Det är en av två skriftliga frågor som Socialdemokraterna lämnat in inför höstens debatt som inleds i lagtinget den 13 september.

Frågeställaren Camilla Gunell skriver att den kompletterande utbildning som Ålands yrkesgymnasium arrangerar på vårdcentret Oasen visat sig vara en ersättning för en ordinarie vuxenutbildning.

-Detta beslut förefaller underligt i relation till arbetsmarknadens behov och frågan är på vilka grunder bedömningen görs, skriver Camilla Gunell.

Tänker landskapsregeringen klimatkompensera tjänsteresor? Det frågar Nina Fellman med anledning av FN:s klimatpanels rapport om den globala uppvärmningen. Hon föreslår att en enkel åtgärd för att tillmötesgå klimatpanelens uppmaning om konkret handling att få ner koldioxidutsläppen är att klimatkompensera alla arbetsresor och att ha en klar policy för vilka resor som är nödvändiga och med vilka färdmedel man då reser, skriver hon.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »