Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 augusti, 2021 - 06:07Uppdaterad: måndag, 16 augusti, 2021 - 17:15

Fortsatt positiv utveckling i arbetslöshetssiffrorna

I juli hade arbetslösheten på Åland sjunkit till 6,1%. I juli i fjol var motsvarande siffra 11,2%, det vill säga nästan det dubbla.

Tomas Lundberg, chef på Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet, AMS, är positiv till siffrorna.
- Mycket beror säkert på att turistsommaren har varit rekordbra och att många företagare som var försiktiga och avvaktade med att anställa folk i december nu har haft ett stort behov av arbetskraft, säger han.
Även om antalet arbetslösa brukar stiga under hösten tror han att Åland är på god väg mot en arbetslöshetssiffra som liknar den vi hade innan pandemin.
- Antalet arbetslösa stiger alltid lite under hösten, men i det tempot vi har tillsatt jobb sedan slutet av 2020 ser det ut som att vi inom det här året kan ha fått ner antalet långtidsarbetslösa till en nivå likt den vi hade innan pandemin. Det är inte orealistiskt, säger Tomas Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »