Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 juli, 2021 - 14:13Uppdaterad: torsdag, 15 juli, 2021 - 14:33
  • Svenska företaget JTJ Sweden Ab får tillfällig näringsrätt för handel med metallskrot. Bilden hör inte till nyheten. Foto: Pixabay.

Skrotföretag får näringsrätt

Svenska företaget JTJ Sweden Ab får tillfällig näringsrätt av landskapsregeringen för handel med metallskrot.

- Vi kommer att ha vår verksamhet i Sverige men vi söker kunder på Åland, skriver Rasmuz Samuelsson på JTJ Sweden i ett mejl till Ålands Radio.

Näringsrättstillståndet gäller från den 9 juli 2021 till den 8 juli 2026.

JTJ Sweden Ab har ännu inte prövats hos ÅMHM. Myndigheten säger till Ålands Radio att företaget behöver ett tillstånd från ÅMHM för avfallsinsamling och avfallstransport för att verksamheten ska bli laglig.
- Om transport ska ske mellan Finland och Sverige krävs också tillstånd för internationella avfallstransporter från dessa länder. Vi vill därför uppmärksamma allmänheten på att företaget ännu inte är godkända och tills tillstånd ges är verksamheten olaglig, skriver ÅMHM i ett mejl till Ålands Radio.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »