Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 juni, 2021 - 16:44Uppdaterad: onsdag, 30 juni, 2021 - 16:55
  • Caroline Sjöblom ingår i svenska damlandslagets ledarstab under OS i Japan.

Caroline Sjöblom till OS i Japan

Den åländska fotbollstränaren Caroline Sjöblom har valts till bevakare i Sveriges damlandslag i fotboll och deltar i OS i Japan i juli.

Uppgiften beskriver hon som en unik möjlighet och en dröm som gått i uppfyllelse. Caroline Sjöblom som är förbundskapten för Sveriges F19-landslag, får nu möjligheten att delta i OS-turneringen som en del av ledarstaben för det svenska damlandslaget.

- Det känns jättehäftigt, det var osäkert om OS blir av men nu känns det som att det är på riktigt, säger Caroline Sjöblom.

Hennes roll som bevakare innebär att hon tittar extra noga på motståndarlagen som Sverige möter i turneringen och analyserar deras spel. Analyserna kodas och visas för förbundskaptenenen Peter Gerhardsson.

Sverige inleder OS-turneringen den 21 juli genom att möta USA som är en av förhandsfavoriterna.

- De är regerande världsmästare så det är stor respekt, men vi ska försöka göra det svårt för dem och utnyttja kontringsspelet, säger Caroline Sjöblom.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »