Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 maj, 2021 - 17:36Uppdaterad: onsdag, 26 maj, 2021 - 18:30

Staden öppnar för nya styrelsemedlemmar

Koncernkommittén i Mariehamn tillkännagav i dag stadens bolags nya styrelser.

Ordförande Ingrid Zetterman (Lib) säger bland annat att man öppnat för personer utan partipolitisk anknytning att sitta med i styrelserna.

–Vi har öppnat för externa ledamöter, vi har jobbat utifrån en breddad rekryteringsbas och tillfrågat Ålands näringslivs styrelseportföljer och deras särskilda kvinnonätverk så att vi får in folk utan tydlig partipolitisk koppling, säger Ingrid Zetterman.

I stadens bolag föreslås ersättning av två av ordförandena. I Mariehamns centralantenn ersätts Clas Öfverström av Sara Björk-Södergård och i Mariehamns energi Jörgen Pettersson av Daniela Johansson, helt enkelt för att de inte valt att fortsätta. Officiellt tillsätts de nya ordförandena på bolagens stämmor som hålls inom kort. Beslutet fattades på ett stadsstyrelsemöte igår kväll.

Anders Holmberg (Ob) reserverade sig mot beslutet och säger att han inte kan omfatta att staden väljer medlemmar till styrelser från andra kommuner än Mariehamn och att det kan uppstå intresskonflikter om personer sitter på flera stolar i offentliga bolag.

Koncernkommittén säger att de inte ser något speciellt i att personer utanför Mariehamn kan sitta i stadens bolagsstyrelser.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »