Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 maj, 2021 - 11:14Uppdaterad: tisdag, 25 maj, 2021 - 12:41
  • Fem miljoner euro blev kostnaden för att återställa el- och telefonnät. Arkivbild.

Vill ha bidrag för skador efter Alfrida

Kostnaderna för att återuppbygga el- och telefonnäten på Åland efter Alfrida blev ungefär fem miljoner euro och det vill Åland ha stöd för från staten.

Landskapsregeringen anhåller om att Ålandsdelegationen ska bevilja ett särskilt bidrag på maximalt fem miljoner euro, vilket täcker hela kostnaden för uppbyggnaden.

Ålandsdelegationen har fått utlåtanden från Finansministeriet som framför att staten inte ersatt elnätsbolag för stormskador i riket och Arbets- och näringsministeriet menar att risken finns att det blir prejudicerande om Åland får stöd för detta. Landskapsregeringen menar å sin sida att sannolikheten att en motsvarande situation skulle uppstå i riket är låg. Som mest var 90 procent av kunderna hos Ålands elandelslag drabbade av strömavbrott och landskapsregeringen menar att motsvarande svårligen skulle hända i riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »