Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 maj, 2021 - 10:02Uppdaterad: torsdag, 20 maj, 2021 - 12:06
  • Den inre gränskontrollen väntas förlängas till 15 juni. Arkivbild.

Åland inte tillfrågat om gränsöppning

Hittills har inga kontakter tagits av statsrådet till landskapsregeringen när det gäller ändringar i villkoren för gränstrafiken.

Det konstaterar LR i en begäran om att Åland ska höras i frågan som riktas till inrikesminister Maria Ohisalo. Statsrådet väntas i dag fatta beslut om att förlänga den inre gränskontrollen och begränsning av trafiken vid gränsövergångarna fram till den 15 juni.

LR skriver i sin begäran att gränstrafiken har en särskild betydelse för Åland som är beroende av transporter, arbetspendling, sjukvårdspersonal och övrigt utbyte med främst Sverige. Man förutsätter nu att en faktisk diskussion förs mellan landskapsregeringen och statsrådet innan ett eventuellt beslut gällande ändringar i villkoren för gränstrafiken fattas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »