Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 maj, 2021 - 06:11Uppdaterad: torsdag, 20 maj, 2021 - 09:41
  • Ska det bli gemensamma personnummer i Norden? Arkivbild.

Åland vill ha gemensamma nordiska personnummer

En samordning mellan de nordiska länderna rörande personnummer och digitala identiteter är något som landskapsregeringen gärna ser att blir verklighet.

I ett utlåtande till den åländska delegationen i Nordiska rådet välkomnar landskapsregeringen insatser som underlättar den nordiska mobiliteten och visionen om världens mest hållbara och integrerade region.

Bakgrunden är att Nordiska rådets utskott för tillväxt och utveckling har begärt att de nationella delegationerna inkommer med sina synpunkter på Mittengruppen i Nordiska rådets medlemsförslag om en reform av de nordiska personnumren. Mittengruppen anser att bristen på samordning rörande personnumren beskrivs som förhindrande för den nordiska mobiliteten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »