Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 maj, 2021 - 12:13Uppdaterad: måndag, 10 maj, 2021 - 17:42
  • Det jäser i Ömsen och nu utreds om en extra bolagsstämma ska hållas.

Utredning tillsätts om Ömsenstämma - vd tar timeout

Nu tillsätts en utredning i frågan om den bolagsstämma som Ömsen höll den 29 april och vd Dan-Erik Woivalin har tagit en timeout. Det här skriver Ömsen i ett pressmeddelande.

Flera ägare i Ömsen har tillsammans undertecknat ett brev till styrelsen i Ömsen där de ställer krav om en extra bolagsstämma i bolaget. Det framförs även kritik mot bolagets ledning. Huvudbudskapet i brevet är att styrelsen i Ömsen ska kalla till extra bolagsstämma i bolaget, mot bakgrund av att de anser att det genomfördes en röstningskupp på bolagsstämman den 29 april och att Ömsens VD ”aktivt agerade för att fälla valberedningens förslag.”

-Det här är påståenden som vi i styrelsen ser utomordentligt allvarligt på. Vi har därför beslutat tillsätta en oberoende utredning som på styrelsens uppdrag ska undersöka hur förberedelserna till bolagsstämman den 29 april genomfördes. Uppdraget går till revisionsbyrån KPMG, säger Andreas Remmer, styrelseordförande i Ömsen.

Vd:s uppgifter kommer under denna period delas mellan vice vd Ulf Toivonen och Remmer som tar tjänstledigt från sitt ordinarie arbete på Paf. Något slutdatum är ännu inte satt.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »