Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 april, 2021 - 11:37Uppdaterad: tisdag, 27 april, 2021 - 17:21
  • Tullchef Eva Enges önskar mer information. Foto: Ann-Christine Karlsson
  • Tidningsprenumeranter ska börja förtulla tidningar. Foto Eva Ringbom-Fonsell

Tidningsprenumeranter ska förtulla tidningar

Från och med den 1 juli ska moms inte bara betalas för tidningar som importeras från länder utanför EU, utan också för tidningar som levereras över skattegränsen, till exempel från ett annat EU-land till Åland.

Dessa tidningar ska också förtullas. Enligt nuvarande praxis ska man göra så bara när värdet på tidningarna i en försändelse överstiger 22 euro. Det här skriver Tullen i ett pressmeddelande. Förändringen är betydande för tidningshus och tidningsprenumeranter, skriver man också. Bakgrunden är regeringens proposition om ändringar till lagstiftningen om mervärdesskatt och ändringarna i EU:s tullagstiftning. Tidningar som kommer till Finland som individuella försändelser ska förtullas individuellt. Prenumeranten är då importör och ska betala momsen i samband med förtullningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »