Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 april, 2021 - 05:49

Rekordmånga träd planteras på Åland

Just nu planteras det rekordmånga träd på Åland som en följd av Alfrida-stormen 2019.

Under våren ska man plantera över 600 000 träd, något som man också ska fortsätta med även nästa år. Torbjörn Björkman, verksamhetsledare på Ålands skogsvårdsförening, berättar att det är stora ytor som måste återplanteras.

- Vi har vetat om att det ska komma stora förnyelseytor om ett till två år, vi har varit medvetna om behovet men samtidigt är det bra att få nyväxande skog i vårt landskap, säger han.
Torbjörn Björkman säger att han är rädd för att maj månad blir torr och varm. Enligt honom är väder och klimatet men också tidsaspekten den största utmaningen när man planterar träd.

- Jag hoppas på en fin vår med regn med jämna mellanrum för att hålla fukten i marken. Bästa tiden för plantering är april när det är mjukt i markerna för då får plantorna en bra start, säger Torbjörn Björkman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »