Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 april, 2021 - 11:47Uppdaterad: tisdag, 6 april, 2021 - 15:38

Två män dömdes efter slagsmål

Två män i 20-års åldern har av tingsrätten dömts för misshandel, olaga hot och skadegörelse.

Männen träffade på varandra i i början av maj förra året i Mariehamn och den ene mannen drog då ner den andra och började slå på honom. Mannen som blev slagen utsatte då den första mannen och dennes flickvän för ett antal hot. Mannen som utfärdade hoten stod även åtalad för skadegörelse efter att ha kastat en pulversläckare mot en dörr i ett trapphus i en fastighet som ägs av Marstad. Tingsrätten dömer mannen som slog för misshandel till 30 dagsböter om totalt 180 euro, han ska även betala 300 euro till den den slagna mannen för sveda och värk. Mannen som blev slagen och utfärdade hoten hade ett antal andra domar i bagaget sedan tidigare och döms till sju månaders fängelse. Han ska även ersätta mannen som han blev slagen av med 500 euro för lidande, flickvännen med 500 euro för lidande och 2.000 euro för sveda och värk. Dessutom ska han ersätta Marstad med 1.686,60 euro för kostnader som uppstod efter skadan med pulversläckaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »